Enter Könyvelő Iroda
Enter Könyvelő Iroda

Új mikrohitel 6,5 %-os kamattal

2008. január 29.

6,5 százalékos kamatlábon kínálják az Európai Uniós forrásból finanszírozott Új Magyarország Mikrohitelt a mikro- és kisvállalkozások részére, amelyhez akár 24 órán belül is hozzájuthatnak az érdeklődő vállalakozók.

Az Új Magyarország Mikrohitel célja a kereskedelmi banki módszerekkel nem, vagy nem a kívánt mértékben finanszírozható magyarországi mikrovállalkozások fejlesztése a hitelhez jutás lehetőségeinek javításával. Számos jól fejlődő, ígéretes mikrovállalkozás működik, amelyek eredményeik, mutatóik alapján hitelképesek lennének, azonban mégsem tudnak bekerülni a szigorú követelményrendszer miatt a banki finanszírozás körébe (például túl fiatal a vállalkozás, vagy nem tud kellő biztosítékot felmutatni). Fontos gazdasági cél az ilyen vállalkozások finanszírozási problémáinak enyhítése, átsegítésük a bankképesség küszöbén. Az erre a célra elkülönített, zömmel uniós forrás összesen mintegy 83 milliárd forint. A program koordinálója a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt., amely közvetítő szervezeteken keresztül juttatja el az Európai Unió támogatását a hazai vállalkozókhoz.

A hitel összege legfeljebb 6 millió forint lehet, futamideje - a felhasználás céljától függően - elérheti az 5 évet, amelyre akár 2 év türelmi időt is kaphat a vállalkozó. A MiFiN vezetői külön kiemelték, hogy a hitelfelvevőt csupán egy egyszeri hitelképesség vizsgálati díj terheli, a szokásos egyéb költségek, díjak és jutalékok nem kerülnek felszámításra.

Új Magyarország Mikrohitel - forgóeszköz finanszírozásra

* Szerződő fél: devizabelföldinek minősülő, Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező gazdasági társaság, szövetkezet, egyéni vállalkozó amely a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény szerinti mikrovállalkozáséves nettó árbevétele legfeljebb 200 millió Ft és amelynek hitelintézettel szemben az elmúlt 6 hónapban nem állt fenn hiteltartozása;
* A hitel összege: 500 eFt - 6 millió Ft
* Ügyleti kamat: évi 6,5%
* Futamidő: max. 1 év,
* A tőketörlesztés türelmi ideje: max. 2 hónap
* Biztosíték: a Társaság által a Fedezetértékelési Szabályzat alapján megállapított hitelbiztosítéki értéknek el kell érnie a hitel tőkeösszegének és a teljes futamidőre számított ügyleti kamatnak a 100%-át

Fel nem számított díjak

A MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. az Új Magyarország mikrohitelek esetében az alábbi díjakat nem számítja fel:

* hiteligénylési díj,
* tranzakciós díj:
* hitelfedezet vizsgálati díj
* rendelkezésre tartási jutalék,
* szerződéskötési díj,
* folyósítási jutalék,
* kezelési költség.
* szerződésmódosítási díj

Forrás: MIFIN

Hirdessen a Magyar Tudakozó oldalain >>

Most ingyen regisztrálhatja cégét Magyarország Cégkeresőjében >>